Project: Open call: Locatietheater 1960-2023

Image
Project title
Open call: Locatietheater 1960-2023
Description

Met een eerste geselecteerde groep scenografen starten Podiumkunst.net en het Dynamisch Archief de inventarisering en archivering van locatietheaterproducties.

Naast de pilotgroep worden scenografen -betrokken bij locatietheaterproducties- uitgenodigd zich in te schrijven om bijdragen te leveren aan deze inventarisatie.
De scenografen bepalen zelf welk beeldmateriaal en gerelateerde documentatie wordt gearchiveerd en de manier waarop dit zichtbaar wordt gemaakt.*


*) Het gearchiveerde digitale materiaal blijft in beheer van de maker en kan naar eigen wens gekoppeld worden aan de TiN-Theatercollectie en de TheaterEncyclopedie.


Image: Sic Transit Gloria Mundi 

SUBSCRIBE

Lees over de webinars & trainings


 

Status
Running
Project objective

Het Theatermuseum (Theater Instituut Nederland) en Vrede van Utrecht hebben in 2010 een tentoonstelling ontwikkeld die ervaren kan worden als een locatietheatervoorstelling. Een fysieke belevenis die linken legt tussen heden, verleden, en toekomst van het locatietheater in Nederland. Voldoende voorstelling om een belevenis te zijn, voldoende informatief om er iets van te leren. Aanleiding is de hoge vlucht die deze theatervorm de afgelopen 40 jaar (inmiddels 50 jaar) heeft genomen. Meer dan ooit zijn er jonge interessante theatermakers die de theaterzaal verlaten en op zoek gaan naar een nieuwe relatie met hun publiek.

Het project Locatietheater sluit nu aan bij de in 2010 door Theun Mosk gemaakte tentoonstelling.


 

Project type
Group (multiple participants)
Date inserted
23-04-2023 19:28