Storytelling: DUURZAAM ARCHIVEREN TIJDENS DE WERKPROCESSEN

Title
DUURZAAM ARCHIVEREN TIJDENS DE WERKPROCESSEN
In short
'Archiving by Storytelling' en 'Archiving by Design'

Stories are personal and meant to share knowledge or start a discourse.

Introduction

De klassieke vorm van archiveren is het documenteren van het verleden. Het is een vorm van opruimen, sorteren en afscheid nemen. Het archief dient als naslagwerk.
De Dynamisch Archief methode is het archiveren door (onder andere) 'storytelling', het narratief dat zowel vertelt over gebeurtenissen en ervaringen in het verleden, als die in het heden: een 'werkdagboek'.

Het 'Narrative' voor het maken van een catalogus, een verhaal, een anecdote of een gebruiksaanwijzing, de keuze van het onderwerp is aan de schrijver. Een narrative waar de beelden, documenten, audio visuals en bibliotheek aan zijn gelinkt.

DNA biedt meerdere vormen van archiveren: het persoonlijke werkdagboek, het narratief of het collectieve productiedagboek als groep die de data met elkaar deelt, het project

Daarnaast blijft het 'klassiek' digitaliseren, het catalogiseren en verbinden van uitvoeringen aan beeldmateriaal, documenten en bibliotheek, mogelijk.
De digitale kluis als privé archief (bottom up) of als bedrijfs- of groepsarchief (top down).


Presentatie: De huidige lay-out van deze pagina is de back-end layout. De 'public interface' is in de maak en zal binnenkort zichtbaar zijn voor de anonieme bezoeker van onze Website.
DNA-leden kunnen de Wordpress plug-in gebruiken om gegevens op te halen uit het DNA-archief en deze te presenteren op de eigen website en in eigen vormgeving.


 

Click the arrow icon and scroll through the chapters.

 

Title
Persoonlijk narrative: een 'werkdagboek'
Een andere methode? het productiedagboek
Plaatsen van links
Lay out FRONT END & links to documentation
Wat schrijft PodiumKunst.net?