Person: Dhian Siang Lie

Profile photo or Logo
Full name
Dhian Siang Lie
Website
www.siang.nl
Line of work
Archive managed by
User

Not yet access to your profile? Use the free access request to your profile: subscribe

First name
Dhian Siang
Last name
Lie
Profile text

Dhian Siang Lie (1945) was gedurende de seizoenen 1966 t/m 1971 danser bij Het Nationale Ballet. Zijn oorspronkelijke ambitie was choreograaf worden, maar het liep anders toen hij met zijn collega-danseres Elly-Ann Maybury trouwde en een beurs kreeg aangeboden voor een studie 'production and stage management' aan het opleidingsinstituut van de Royal Opera House te Londen. Na een jaar studie keerde hij in 1991 terug naar Het Nationale Ballet in allerlei organisatorische functies: o.a. als productieleider, voorstellingsleider en het laatst als adjunct technisch directeur van de Technische Organisatie van Het Muziektheater, Amsterdam

In 1992 vestigde hij zich als zelfstandig organisatie-adviseur in de culturele wereld, met name voor diverse theaterorganisaties. Eveneens was hij bestuurlijk actief, waarbij hij zich vooral bezig hield met de emancipatie en scholing van theatertechnici. Daarnaast was hij onder meer jarenlang voorzitter van de Cie. van advies van de Theaterschool van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en verder van Korzo (productiehuis, theater en het Cadance Festival) te Den Haag en het Nederlands Kindertheater te Purmerend. Voorts was hij ruim van 1995 t/m 2007 de organisator en drijvende kracht van het Scholingsfonds voor Kunst en Cultuur.

Eind 2007 stopte hij met werken en emigreerde hij naar Mexico. Zie zijn website: http://www.siang.nl voor meer details over zijn leven en activiteiten in de theaterwereld.

Sinds de tweede helft van 2012 werkt hij als vrijwilliger mee in de redactie van de Theaterencyclopedie, eerst vanuit Mexico en nog steeds na zij terugkeer in Nederland eind 2016.

Bron: https://theaterencyclopedie.nl/wiki/Dhian_Siang_Lie