ALIAS AVATAR

Sculpture, Musician, Props, Multi media

PLEASE NOTE:

THIS PERSON IS OUR VIRTUAL MEMBER USED TO TEST THE DIFFERENT USERGROUP PERMISSIONS.


EXAMPLE PROFILE PROFILE


 PROFILE TEXT = CV, BIO, VISIE NAAR EIGEN KEUZE IN TE VULLEN


Avatar: De Legende van Aang (oorspronkelijke titel: Avatar: The Last Airbender, titel voor Europese markt: Avatar: The Legend of Aang, kortweg: Avatar) is een in de Verenigde Staten geproduceerde animatieserie die wordt uitgezonden op Nickelodeon.

De serie werd vervaardigd door Michael Dante DiMartino en Bryan Konietzko in samenwerking met regisseur Aaron Ehasz. Het verhaal vindt plaats in een alternatieve wereld met Aziatische invloeden, waarin met bijzondere technieken uit vechtsporten de vier klassieke elementen gemanipuleerd kunnen worden. Deze elementen zijn de elementen die men terugvindt in Oost-Aziatische, Zuid-Aziatische en westerse culturen. De stijl van de tekeningen is een mix van traditionele anime en westerse tekenfilmstijl.

De serie volgt de avonturen van de protagonist Aang en zijn vrienden. Zij moeten de Vuurheer verslaan om de wereld zoals zij die kennen te redden. Op 21 februari 2005 werd de eerste aflevering uitgezonden in de VS. De serie werd in de VS op 19 juli 2008 afgesloten met een twee uur durende film.

De serie Avatar was populair bij zowel het publiek als de recensenten en scoorde hoge kijkcijfers, zelfs buiten de doelgroep van 6 - 11 jaar. Avatar: De Legende van Aang heeft o.a. een Annie Award, Genesis Award en Primetime Emmy Award gewonnen. Het succes van de eerste serie deed Nickelodeon besluiten ook nog een tweede en een derde seizoen te bestellen bij de makers.